SE*Kot-á-Kuril

Kurilean bobtail långhår

 

Det finns idag  ett litet antal Kurilean bobtail registrerade i Sverige, många har jag själv fött upp, några är nya avelsdjur hos nya uppfödare och några är jag själv stolt ägare till.

Dk*Silkycatz the winner takes it all, är från den första danska kullen, och min lille kille visade sig vara något utöver andra katter jag träffat! Han överraskar mig fortfarande med att göra saker jag aldrig kunnat drömma om att en katt skulle kunna klara av. Och en vänligare, tillgivnare katt får man leta efter, han är som en liten hund och kan små tricks. Han fräser aldrig på nya katter, barn eller hundar utan kommer glatt fram för att hälsa och leka! Han är mycket delaktig i kattungarna och har t o m hjälpt till under förlossningarna. Han följer ofta med mig på resor eller hälsar på hos vänner. Han tycker det är roligt att vara på utställning och visar glatt upp sig utan att minsta tecken till missnöje. Att få ligga i knät och titta på Panelen är en favorit!

Jag bestämde mig ganska tidigt för att försöka introducera denna otroligt trevliga kattras till Sverige som första uppfödare.

Idag är han nöjd matglad kastrat som fortfarande är flockens milda ledare. Han är min första bobtail och kommer alltid att bo hos mig.

Dk*Amorito Muse, är den första registrerade svenska honan. Hon är otroligt tillgiven mot människor, kelen till tusen och ÄLSKAR att leka med både barn och hundar. När hon åker bil vill hon ligga lös mitt i knä, men hon ligger blixtstilla! Hon är idag pensionerad och har ett fint nytt hem där hon får vara drottning "Snus".

SE*Kot-á-Kuril Texas Hold'em, är hona efter Muse & Alfa Romeo Jag är alldeles vild med denna tjejen! Hon är totalt orädd för allting, har en stor personlighet, fantastiskt lynne och dessutom mycket lovande. Mycket spännande stt se vad hon får för kattungar med sin fästman Tengel.

Hermiona Superbob*Ru, är en mycket fin hona importerad från Ryssland. Kelen, väldigt snäll och tålig, hon har ett alldeles eget lågt kvittrande läte. Hon älskar att få gosa med människor, ser efter sin lilla kattfamilj noga. Lite mer pratig - men det kanske är som hon berättar om Ryssland för de övriga, vad vet jag ;-) Hermiona fick sin första, och den första svenskfödda kullen 3 juli 2011. Hon var en mycket mild, kärleksfull och omtänksam mamma  och tog otroligt väl hand om sina ungar! Idag är Hermiona pensionerad och bor med sin dotter Hecate och deras ägarinna Felicia på Nya Zeeland!

SE*Kot-á-Kuril One for all, är min egen uppfödda, och faktiskt den allra första svenskfödda kurilean bobtailen. Av ngn anledning fick hon ingen köpare och jag lät därför henne stanna kvar i katteriet. Hon är mig väldigt kär idag, och precis som sin pappa är hon en riktig kelgris, och en glad katt på utställningar och fräser aldrig på nya bekantskaper. Hon har älskat och pysslat med alla kattungar som fötts och blev själv mamma 26 november 2013 till 3 fina och jämna och väldigt stora ungar.

SE*Kot-á-Kuril Tengel, är från min C-kull och är mkt fin i typen , stor och robust med väldigt fin profil. Han är lite blyg på utställningar, men hemma är han minsann en riktig Emil i Lönneberga och håller ständigt på med olika hyss. Tengel har varit pappa till 3 kullar, alla kullarna har fått kattungar i storleken XL, så det ger han sina kattungar ;-)

Beauty Bobs Alfa Romeo, en kille med fantastisk personlighet, otrolig exteriör och ett dröm lynne som går igen i hans avkommor. Han har just nu en välbehövlig paus från sitt avelsarbete, och håller sin ägarinna Petrice sysselsatt istället med upptåg.

SE*Kot-á-Kuril Rock a bye baby, är nog den finaste kattunge jag fått. Otroligt stolt över honom. Han har fått NOM på nästan varje utställning och flera BIS redan i klass 12. Han är S*Hjallnas nyaste tillskott och jag ser framemot Britt-Maries och mitt samarbete i framtiden, och följer noga deras framgångar!

Turligt nog gillar alla mina Bobbar att upptäcka nya ställen, och det är en ren fröjd att kunna ta med dem överallt. Vi har kört bil till Norge, åkt tåg, åkt båt och flugit tillsammans!

Jag själv har alltid älskat djur och har haft katter sedan barnsben. Min uppfödning blev godkänd & inregistrerad i FiFe 2010. Blev Diplomerad uppfödare av Sverak 2012. Har tidigare arbetat som undersköterska, mentalskötare, SOS-operatör men har nu sadlat om lite och arbetar på ett av Sveriges största säkerhetsbolag. Jag har börjat rida på äldre dagar, och är i ordets rätta benämning en riktig skogmulleryttare som trivs bäst med en rejält tråkig tanthäst :-) inga fartfyllda ridturer för mig! Sedan hösten 2011 har jag provat på western ridning och fullkomligt älskar det!! Jag gillar även att pyssla med smycken och knyta läderarmband i makramé. 

Mitt katteri är litet och jag planerar att ha 1 - 2 kullar per år, inte fler. Katternas välmående kommer först för mig. Utställning i andra hand och bara OM katten själv vill...

Jag vill ha en personlig kontakt med mina kattköpare, dvs rätt katt till rätt människa ;-)

 Förutom mina katter

är som bilderna

 avslöjar 

 hästar min passion  

♥♥♥

Malin Levinsson